Vežbe iz engleskog jezika

Nepravilni glagoli

Pred vama su linkovi ka nekoliko grupa vežbi pomoću kojih možete proveriti svoje poznavanje nepravilnih glagola iz engleskog jezika. Testovi su optimizovani za brzo i efikasno učenje, a sadrže i sve glagole koji se pojavljuju u udžbenicima New Headway Pre-Intermediate, tako da se mogu koristiti i za pripremu za testiranje iz engleskog u školi, ukoliko se škola drži tog programa.

Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 1 - vežba 1
Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 1 - vežba 2
Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 1 - vežba 3

Nepravilni glagoli 2

Ovi testovi iz engleskog su slični onima iz prve grupe, ali sadrže sve glagole koji se pojavljuju u udžbenicima New Headway Intermediate i imaju više pitanja po testu.

Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 2 - vežba 1
Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 2 - vežba 2
Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 2 - vežba 3
Vežbe engleski jezik - nepravilni glagoli 2 - vežba 4

Gramatičke vežbe

Među ovim testovima možete pronaći različite vežbe, poput razlikovanja upotrebe Present Simple i Present Continuous vremena, upotrebu pasivnog oblika, vežbe slušanja, vežbe izgovora, kao i vežbe za proširivanje vokabulara.

Pronounciation
Past Simple And Continuous
Past Simple or Continuous?
Past Somple or Continuous? - 2. deo
Present Passive 1
Present Passive 2
Vocabulary
Listening

Prilikom odgovaranja na pitanja budite pažljivi, pošto odgovor možete uneti samo jednom po testiranju. Po završetku testiranja dobićete krajnji rezultat, koji može biti pozitivan ili negativan, a moći ćete i da pregledate urađeno i vidite svoje greške, Naravno, ove online testovi iz engleskog mogu se ponovo raditi neograničeni broj puta.

primi sui motori con e-max