O nama

Virtuelna učionica je onlajn platforma za učenje koja nudi kurseve na srpskom jeziku. Platforma je osmišljena tako da bude vizuelno dopadljiva i funkcionalna za zahtevnije korisnike, a da pritom ostane pristupačna i jednostavna za upotrebu manje iskusnim korisnicima. Verujemo u ideju da smo sposobni da ponudimo veoma kvalitetne kurseve iz raznih oblasti, pritom ih zadržavajući besplatnim kako bi ti sadržaji i dalje bili dostupni što većem broju ljudi kojima su potrebni.
Sadržaji koji se nalaze na našoj platformi su kreativni, interaktivni i koncipirani u skladu sa pedagoškim, didaktičkim i metodološkim načelima. Kurseve čine video zapisi koji sadrže video uputstva predavača, čija su objašnjenja propraćena animacijama i slikovitim prikazima kako bi se sadržaji korisniku što lakše preneli. Pored video zapisa, kurseve čine i interaktivne multimedijalne vežbe i testovi koji omogućavaju korisnicima uvid u svoj napredak u svakom momentu. Multimedijalni sadržaji korisnicima pružaju mogućnost da učenje dožive kao iskustvo, a ne kao proces, što dovodi do pamćenja veće količine naučenih informacija u odnosu na ustaljene načine učenja. Pored evidentiranih rezultata korisnika u kursu, korisnik dobija i povratne informacije i savete koje delove kursa da ponovi kako bi trajno naučio ono što mu je promaklo, odnosno savladao deo kursa koji mu nije bio dovoljno jasan.
Platforma Virtuelne Učionice je univerzalna i dopušta mogućnost proširivanja broja kurseva nezavisno od oblasti koja se obrađuje, a zbog postojanja praćenja napretka u kursu od strane ovlašćenih profila vrlo je pogodna za brzu i efikasnu obuku radnika u preduzećima.