Interaktivna gramatika engleskog jezika – Klub Superste!

Ideja da se započne sa izradom besplatnih kurseva za sve ljude željne lako dostupnog znanja nije nova za naš tim. Od samog početka, Virtuelna Učionica je zamišljena kao prostor na kome će se moći pronaći upotrebive informacije i obuke iz različitih oblasti. Zahvaljujući glasovima naših pratilaca i podržavalaca, osvojena je nagrada na konkursu Kluba Superste za projekat interaktivne gramatike engleskog jezika, i time je naša ideja prišla na korak bliže ostvarenju.

(more…)

Continue ReadingInteraktivna gramatika engleskog jezika – Klub Superste!

7 korisnih trikova i saveta za PC korisnike

U prethodnom tekstu na blogu osvrnuli smo se na neke savete i trikove koji su primenjivi kako na računarima, tako i na pametnim telefonima i tabletima.

Ovoga puta osvrnućemo se na neke od stvari koje su prevashodno korisne PC korisnicima, pogotovo onima koji koriste Windows operativni sistem.

(more…)

Continue Reading7 korisnih trikova i saveta za PC korisnike

Korisni saveti za unapređivanje svojih društvenih interakcija

Situacije u kojima se gotovo svakodnevno nalazimo nalažu nam da ostvarujemo velike količine društvenih interakcija sa drugima, i čine najbitniji aspekt naših života. Pošto se svi međusobno razlikujemo po raznim osnovama, postoji neverovatno široka paleta nepisanih društvenih pravila i normi kojih se, bilo svesno ili nesvesno, svi pridržavamo ne bismo li postigli što pozitivnih ishoda tih interakcija. Ukoliko se, pak, ne pridržavamo tih, ponekad nama nezgodnih normi, možemo napraviti nepopravljivu štetu svom ugledu kod drugih ljudi i ugroziti buduće odnose sa ljudima koje nismo još ni upoznali.

Stoga, najbolja druga opcija je koristiti se malim psihološkim trikovima kako bismo izazvali što bolje reakcije kod svojih sagovornika. Naravno, dokle god to spada u savesno potpomaganje i dok ne pokušavamo da zloupotrebimo to znanje. Nabrojaćemo neke od najkorisnijih saveta kojih se nije teško pridržavati, a sigurno će vam poboljšati šanse za pozitivne ishode u komunikaciji.

(more…)

Continue ReadingKorisni saveti za unapređivanje svojih društvenih interakcija